Pergi Jepun

Jom ikuti travel ke Jepun dengan Cakap Jepun. Nikmati pakej-pakej pelancongan mampu milik khas untuk anda

cakap jepun untuk pergi jepun

Tips Di Stesen Keretapi Jepun (Bhg.1)

Antara perkongsian pengalaman pelancong Malaysia yang baru pulang adalah tentang bagaimana mereka tersesat di stesen keretapi Jepun. Tak kurang juga yang berkongsi cerita kepayahan turun naik tangga sambil memikul bagasi dan stroller bayi. Memang stesen keretapi di Jepun agak kompleks, lebih-lebih lagi stesen besar seperti bandar Nagoya & Tokyo. Sensei nak kongsikan 4 tips untuk …

Tips Di Stesen Keretapi Jepun (Bhg.1) Read More »

Fadhilah Sensei bawa Orang Jepun balik Kampung (Part 4)

  Amaran : Post SUPER PANJANG! Malam hari raya kedua tu, sensei bagitahu Aoi & Ami, esok kita ada majlis tunang. Terus mereka terkejut! “Eh sensei ke bertunang??!!” tanya mereka. Sensei jawab, “Watashi……..jyanai desu” ( saya…….. bukan ) Hampir melompat mereka ingatkan sensei yang nak bertunang. Sebenarnya memang rezeki mereka. Datang waktu ada majlis pertunangan …

Fadhilah Sensei bawa Orang Jepun balik Kampung (Part 4) Read More »

Aidilfitri Cakap Jepun

Fadhilah Sensei bawa Orang Jepun balik Kampung (Part 1)

Part 1 . Ada yang tanya Sensei, macam mana sensei boleh ajak orang Jepun ni balik beraya sekali? So gini ceritanya, sewaktu Ami-San (kanan) join program Samurai Camp #CakapJepun di SMK Setia Alam sebagai fasilitator, Sensei borak-borak dan tanya plan hari raya. Katanya belum ada plan apa-apa. Kelas pun sudah cuti, jadi memang tak ada plan, mungkin …

Fadhilah Sensei bawa Orang Jepun balik Kampung (Part 1) Read More »

Scroll to Top