English

This document contains the privacy practices for www.cakapjepun.com the website of Cakap Jepun .

Store (the “Site”). Cakap Jepun (the “Merchant”) takes its obligation to guard your privacy seriously. The purpose of this privacy policy is to inform you about the information that is collected about you, how the company may use and disclose the information that is collected, and how information can be corrected or changed.

1. Information Collected and Use of Information

(a) Personal Information

From time to time, we may ask you to provide to us certain information by which you may be identified, such as your name, title, addresses, telephone number, e-mail address and similar information. This information will be referred to in this document as “Personal Information”. You may decline to provide this Personal Information, but may thereby be unable to participate in certain activities or opportunities offered on the Site.

(i) Our use of this Personal Information.

We may use this Personal Information in a number of ways, including for the purpose for which it was provided, to contact you about this Site, and to inform you about our and other company’s products and services in which we hope you might be interested. If you do not want us to contact you with information about Merchant’s products or services, then please complete the opt-out selection as set forth in Paragraph 2 (c) below.

(ii) Our necessary disclosure of this Personal Information

We may disclose Personal Information to third parties as necessary to carry out the purposes for which you provided the information (such as to send you a product you ordered) and as required by law as we deem necessary or appropriate (such as the names and addresses of contest or sweepstakes winners, to law enforcement officers, or pursuant to subpoena or court order) and we may also disclose this Personal Information to third parties to assist in endeavoring to avoid harm to persons or property.

(iii) Our disclosure to third parties for marketing and other commercial use

We may also disclose and, indeed, sell this Personal Information to third parties for their commercial, research and marketing purposes. If you do not wish to allow us to disclose your Personal Information for these purposes, then please complete the opt-out selection as set forth in Paragraph 2(c) below.

(b) Correspondence from you.

Included in the definition of Personal Information is information by which you may be identified in correspondence or e-mails that you send to us.

(c) Non-personal Information.

We may use and disclose to others information about you and your use of the Site by which you are not identified, such as the type of browser you use, the files you request, the URL and geographic location from which you request information, the URL that you came from and go to and similar information, and information compiled in the form of statistical, demographic, or aggregated information about visitors generally to the Site. This information is referred to in this document as “Non-personal Information.”

(d) Cookies

We do utilize “cookies” on our Site. Cookies are small pieces of information that are stored by your browser on your computer’s hard drive. Our cookies do not contain any Personal Information, but they do enable us to store items in your shopping cart between visits, for example. Most Web browsers automatically accept cookies,but you can usually change your browser to prevent use of cookies. Even without a cookie, you can still use most of the features in our online store and Site, including placing items in your shopping cart and purchasing them.

(a) Requesting information.

You can request details of Personal Information compiled about you by contacting the Merchant at [email protected]

(b) Correcting such information.

You may correct such information by informing the Merchant at [email protected] of the corrections that need to be made.

(c) Opt-Out Provisions.

As discussed above in Paragraph 1(a)(i), you may request that the Merchant not contact you with goods, services, opportunities or information that may interest you by contacting us at [email protected] or, as discussed in Paragraph 1(a)(iii), you may request that the Merchant not disclose your Personal Information to any third party for their marketing, research or commercial use by contacting us at [email protected] In addition, you may ask us to delete your Personal Information from our database of Personal Information of users of the Site by contacting us at [email protected]

3. Links to Other Sites

The Site may provide links to other Web sites. Please be aware that once you leave the Site and enter another Web site, you may be subject to different privacy practices and policies over which the Merchant has no control and for which the Merchant is not responsible. Please use prudence in utilizing such links and in disclosing any personal information on those sites.

4. Interactive Portions of the Site

Please be aware that when you provide information on comments, reviews, bulletin boards, chat rooms and similar interactive portions of this Site, you are making such information available to others. Please use prudence and good sense when participating in such interactive portions of the Site. To the extent others post their information in such interactive settings, you agree to use such information only to the extend and for the purpose permitted by such person.

5. Changes to Privacy Policy

The Merchant may change this privacy policy at its discretion provided that any such change is posted on this Site. If due to such changes you decide that you want to delete your Personal Information from our database of Personal Information of users of the Site, please notify us as set forth in Paragraph 2 above.

6. Return and Refund Policy (Store Cakap Jepun)

Returns :

You have 7 days to return an item from the date you received it. To be eligible for a return, your item must be unused and in the same condition that you received it. Your item must be in the original packaging. Your item needs to have the receipt or proof of purchase.

Refunds :

Once we receive your item/items, we will inspect it and notify you that we have received your returned item. We will immediately notify you on the status of your refund after inspecting the item. If your return is approved, we will initiate a refund to your bank account. You will receive the credit within 30 days, depending on your bank issuers’s policies.

To request a refund, call +6011 2663 5525. Refunds are issued using the original method of payment. If you made your donation by credit card, your refund will be credited to that same credit card. If you made your donation through direct debit of your checking/savings account, check, or cash, your refund will be issued by direct debit of your checking/savings account or check and sent to you via mail.

Michi Global Sdn Bhd (002572009-W) 

Bahasa Melayu

Terma Dan Syarat Polisi cakapjepun.com

 

Terma Penggunaan serta Privasi laman ini membincangkan berkenaan maklumat peribadi (Personally Identifiying Information: PII) yang kami kumpul/ambil daripada anda ketika anda menggunakan laman kami cakapjepun.com (“Laman”) atau software, permainan serta servis lain yang kami sediakan di dalam Laman ini. Dengan melawat laman ini atau memberikan (PII) anda kami, anda telah bersetuju dengan terma dan polisi penggunaan di laman ini. Laman kami akan membuat kemas kini dan berubah setiap masa, dan polisi ini juga mungkin berubah selari dengan perubahan yang berlaku.

Janji Privasi Cakap Jepun

Kami sangat komited dalam menjaga privasi anda pada setiap masa. Kami komited dalam perkara ini: (1) Kami tidak akan memberikan butiran peribadi pengguna kami selain diberi kebenaran untuk berbuat demikian dan (2) jika kami tidak mendapat kebenaran daripada anda untuk memberikan butiran peribadi anda, kami cuma akan memberikan statistik kepada pengiklan kami berkenaan bilangan pengguna yang melawati laman web kami serta corak trafik.

Informasi Peribadi

Cakap Jepun tidak mewajibkan anda untuk memberikan sebarang maklumat peribadi (PII) ketika anda mahu mengakses laman cakapjepun.com. Bagaimanapun, jika anda berkenan untuk mengisi sebarang survey, kami akan meminta maklumat peribadi anda seperti nama, alamat, nombor telefon dan juga alamat e-mel. cakapjepun.com akan sentiasa mengawasi jumlah pengunjung yang membaca laman kami, berita mana yang mereka lawati dan berapa lama anda berada di laman kami. Sebagai tambahan, Cakap Jepun mengumpul maklumat daripada pengunjung yang menekan pada iklan kami supaya kami dapat mengukur minat pengunjung terhadap iklan berkenaan dan mengumumkannya kepada pengiklan kami berapa pengunjung yang sudah menekan pada iklan atau konten berbayar berkenaan

Kami mengumpul maklumat pengguna ini untuk dua perkara utama: (1) untuk kami terus membuat penambahbaikan terhadap konten yang kami tawarkan; dan (2) untuk menjual ‘sponsorship’ di laman kami kepada pengiklan yang sesuai. Cakap Jepun berhak mendedahkan informasi ini kepada pengiklan.

Pengunjung tidak wajibkan untuk berkongsi maklumat peribadi mereka. Namun, dengan tidak berkongsi maklumat tersebut, mereka tidak akan menerima apa-apa kemaskini atau perubahan dari laman web atau syarikat.

Cookies dan Penjejakan

(a) Cookies. Seperti mana-mana Laman Sesawang yang lain, kami juga menggunakan “Cookies”. Cookies adalah ‘alphanumeric identifiers’ yang kami pindahkan ke hard drive computer anda melalui konten laman kami supaya system kami dapat mengenal pasti pelayar web anda. Kami menggunakan cookies untuk mengingatkan kami informasi anda dan pautan aktiviti anda. Disebabkan anda anda boleh mengambil langkah untuk memadam atau menyekat cookies, jika anda mengaktifkannya, servis ini tidak akan berfungsi seperti apa yang kami telah reka. Walau bagaimanapun, jika anda mahu mengambil langkah ini, anda boleh berbuat demikian dengan mengikut langkah ini di pelayar web anda. Cookies kami tidak akan mengutip PII yang anda berikan kepada kami ketika proses pendaftaran, tetapi ianya akan mengutip informasi lain seperti:

  1. Nama Domain serta host dari mana anda mengakses Internet dan alamat Internet laman yang menghubungkan kepada alamat emel kami;
  2. Masa dan tarikh anda mengakses laman dan kandungan laman kami;
  3. Alamat IP komputer anda dan maklumat tentang platform, dan jenis pelayar web yang anda gunakan (serta versi yang anda gunakan);
  4. Demographic serta butiran bukan peribadi tentang anda; dan
  5. Informasi untuk mencegah penyalahgunaan atau penipuan.

(b) Google Analytics. Ini melibatkan ‘cookies’ di pihak-pertama untuk melaporkan interaksi pengunjung di laman web. ‘Cookies’ ini digunakan untuk menyimpan maklumat yang tidak dapat mengenalpasti pengunjung secara peribadi. Pelayar web tidak akan berkongsi ‘cookies’ pihak-pertama di seluruh domain.

Polisi Emel Cakap Jepun

Apabila anda memberi alamat emel melalui borang langganan surat-berita, anda memberi kebenaran untuk kami menghantar emel berkaitan dengan langganan surat-berita atau membenarkan kami untuk menghantar maklumat berkenaan laman web ini, yang mana kami percaya adalah dalam kepentingan anda. Permintaan tersebut adalah secara sukarela sahaja, supaya anda tidak sengaja bersetuju untuk menerima emel yang tidak dikehendaki.

Jika anda mengambil bahagian dalam mana-mana kaji selidik melalui dalam talian, anda boleh menerima emel pengesahan untuk mengesahkan interaksi anda dengan laman web kami. Apabila anda memberi alamat emel tersebut kepada kami di bawah keadaan ini, anda akan lihat satu kotak, apabila dipilih oleh anda, ia akan membolehkan Cakap Jepun untuk menghubungi anda melalui emel, berkaitan dengan kaji selidik tersebut. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan dengan kaji selidik di laman web kami, anda boleh emel kepada kami di [email protected]

Sekiranya kami ada meminta maklumat tambahan, seperti data kewangan atau umur (contohnya, melalui kaji selidik di atas talian), maklumbalas anda adalah sentiasa secara sukarela.

Pendedahan maklumat peribadi kepada pihak ketiga

Pautan ke laman web lain: Laman kami mengandungi pautan ke laman web lain yang tidak terkawal, walaupun sebahagian daripada mereka mungkin memaparkan logo Cakap Jepun. Cakap Jepun tidak boleh bertanggungjawab terhadap dasar privasi syarikat lain. Kami mengesyorkan agar anda menyemak dasar privasi mana-mana laman web yang anda lawati di internet.

Bergantung kepada keadaan, Cakap Jepun menaja hadiah khas dan pertandingan yang dihoskan oleh laman web rakan kongsi, yang mungkin memerlukan pelayan web anda menerima ‘cookies’.

Pendedahan yang dikehendaki: Cakap Jepun bekerjasama dengan semua pertanyaan daripada penguatkuasa undang-undang dan berhak untuk mendedahkan maklumat pengenalpastian atau agregat secara peribadi berkaitan dengan sepina atau permintaan yang diperuntukkan oleh mahkamah untuk maklumat tersebut.

Hak Cakap Jepun mengubah dasar privasi dan tiada halangan untuk pemindahan aset

Cakap Jepun boleh mengubah dasar ini pada bila-bila masa. Anda harus mengkaji semula dasar privasi kami secara berkala untuk memastikan bahawa anda sudah mengetahui dasar semasa kami. Penggunaan laman web oleh anda berikutan sebarang pengubahsuaian kepada dasar privasi akan secara konsisten dianggap menerima syarat dasar privasi ini dan sebarang perubahan kepada dasar tersebut. Tiada apa-apa dalam dasar privasi ini bertujuan untuk menghalang hak atau keupayaan Cakap Jepun untuk memindahkan, menjual atau melupuskan mana-mana asetnya.

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Semua maklumat yang diterima adalah untuk kegunaan Cakap Jepun. Jika anda ingin mendapatkan akses kepada maklumat peribadi yang kami pegang berkenan anda, atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan mengenai cara kami mengumpul, menggunakan, mendedahkan, mengurus atau menyimpan maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi jabatan yang mengumpul maklumat peribadi anda dalam contoh pertama, atau tulis kepada:

No. Telefon: +60 1126635525
Alamat Emel: [email protected]
Web: cakapjepun.com

Cakap Jepun merupakan salah satu jenama di bawah Michi Global Resources telah ditubuhkan pada tahun 2016 dan sehingga kini kami komited untuk menyumbang ke arah pembangunan minda kelas pertama.

NAVIGATION

LEGAL INFORMATION

Michi Global Resources (002572009-W)

No 17-2, Jalan Keluli AK 7/AK, Seksyen 7, Shah Alam, Malaysia

  • [email protected]
  • + 6011 2663 5525 (Admin)
  • + 6017-633 8682 (Anuar)
  • + 6017-200 4692 (Haris)

Copyright © Michi Global Resources.

All Rights Reserved

Scroll to Top