DAH LAMA ADA IMPIAN NAK TRAVEL KE JEPUN ?

Nak melancong ke jepun tanpa perlu risau DITIPU, SAKIT KEPALA & RUGI DUIT YANG BANYAK? 7 perkara anda Wajib tahu untuk pergi jepun

Sensei yakin anda mesti dah lama mengidam nak naik flight & rasa sendiri suasana ni di Jepun nanti...

Dan banyak lagi...

Ini antara perkara yang anda akan hadapi jika anda pergi ke Jepun tanpa orang yang berpengalaman & tak boleh cakap jepun!

Baru-baru ini viral seorang pelancong dari malaysia di 'scam' pemandu teksi apa bila caj yang dikenakan terlalu tinggi & tak masuk akal. Ini perkara biasa yang akan terjadi kalau anda tak dapat berkomunikasi dengan baik dengan orang lokal.

Seperti yang ramai orang tahu. Rakyat Jepun majoriti tidak boleh berbahasa inggeris. Jadi, risiko sangat tinggi jika anda merancang untuk lakukan 'Solo Travel' tanpa orang yang berpengalaman & boleh berbahasa Jepun. Hujungnya anda tersesat & rugi banyak duit.

Nampak macam halal tapi eh sebenarnya tak halal! Nak mencari makanan halal di Jepun agak susah kalau anda tak tahu 'guideline' yang betul. Jadi, macam mana nak dapatkan makanan yang halal? Kami ada cara shortcut & mudah untuk anda tidak termakan makanan tidak halal...

Sebenarnya banyak lagi masalah yang akan buat anda sendiri pening kepala ...

Jadi, sensei nak jemput anda ke webinar di bawah untuk sensei bantu anda pergi Jepun tanpa perlu pening kepala!

Daftar webinar di bawah sekarang Sensei nak bantu anda ke Jepun! Ayuhh!

ISI BORANG DI BAWAH SEKARANG
(100% PERCUMA)

Siapa Kami Yang Melayakkan Kami Bantu Anda?

Team Cakap Jepun terdiri daripada Anuar sensei dan Haris sensei sebagai peneraju utama. Kami mendapat nasihat daripada Dr Zoraida Mustafa yang merupakan pemegang PhD dalam Pengajian Bahasa Jepun dari Hiroshima University.

Kepakaran setiap sensei dalam bidang masing-masing kami terjemahkan kepada kelas bahasa Jepun menyebabkan modul & corak pendekatan kami sangat berbeza dengan tempat lain.

Kenali Anuar Sensei

Hai, Saya Anuar sensei.

Saya merupakan CEO di Cakap Jepun Academy. Sebuah akademi yang sudah melahirkan ramai pelajar yang berjaya menguasai bahasa Jepun & lulus dalam JLPT.

Saya bermula belajar bahasa Jepun pada tahun 2006 dan mengambil ujian JLPT di Jepun dan lulus cemerlang untuk JLPT tahap tertinggi N1 untuk ujian bertaraf antarabangsa itu.

#CakapJepun Academy bermula pada tahun 2016 yang terdiri daripada 30 orang sensei bahasa Jepun bersama Dr Zoraida sebagai penasihat akademik yang merupakan ketua persatuan guru bahasa Jepun seluruh Malaysia.

Kami sudah melatih lebih 12,000 rakyat Malaysia untuk mahir bercakap dan menguasai bahasa Jepun dengan mudah dan pantas.

Kerana track record dan kepakaran yang kami ada. Kami sentiasa menerima undangan dari pelbagai pihak untuk berkongsi tentang bahasa Jepun dan strategi untuk kuasai bahasa Jepun dengan cepat.

Antara Klien yang Telah Sensei Latih

KISAH-KISAH KEJAYAAN ALUMNI KAMI

"Dulu Slow Sangat Belajar, Tapi Sekarang Berjaya Buat Orang Jepun Terkejut"

– Muhammad Fakhrul Rodzi

Masa mula belajar Bahasa Jepun saya yang paling ‘slow’. Tapi dengan bantuan sensei dan kawan-kawan kini saya dapat kuasai asas Bahasa Jepun. Saya hadiri temuduga untuk dapatkan biasiswa untuk melanjutkan pelajaran ke Jepun dan buatkan penemuduga Jepun teruja dengan kemahiran bahasa saya

"Cakap Jepun Sangat Membantu Persiapan Saya Untuk Duduki Ujian JLPT Sehingga Lulus"

– Oh Zi Jian

Cakap Jepun menyediakan program komprehensif untuk para pelajar yang duduki ujian JLPT untuk buat persiapan. Selain itu nota digital yang Cakap Jepun sediakan juga sangat membantu untuk rujukan pantas sebelum masuk ke dewan.

"Kemahiran bahasa Jepun Yang Saya Ada Boleh Digunakan Dalam Kerja Dan Dapat Baca Manga Bahasa Jepun"

– Muhammad Arif Farhan

Pada mulanya saya hanya belajar menggunakan buku ‘First Aid’ yang diterbitkan Cakap Jepun. Setelah itu saya tertarik untuk daftar ke kelas Cakap Jepun sehingga tamat kelas dan lulus Ujian JLPT

"Saya Jadikan Kelas Cakap Jepun Untuk Lari Dari Kesibukan Kerja Dan Tempat Untuk Berhubung Dengan Orang"

– Nurul Husna

Saya mendaftar kelas Cakap Jepun kerana tertarik dengan cara mengajar Sensei yang menyeronokkan.Suasana kelas yang ‘Havoc’ buat saya jadikan kelas di Cakap Jepun sebagai medium untuk saya berhubung dengan orang

"Sensei Di Cakap Jepun Sangat Sabar Melayan Kerenah Pelajar & Tak Kisah Menjawab Soalan 'Bodoh'

– Mawaddah Hasliana

Pada mulanya saya sertai sesi Seminar Hirakata Mastery. Saya tertarik dengan apa yang Cakap Jepun sediakan dan mendaftar. Kelas Cakap Jepun sangat seronok sebab Sensei ‘encourage’ untuk kita Cakap dalam bahasa Jepun

Cakap Jepun merupakan jenama di bawah Michi Global Sdn Bhd. Cakap Jepun telah ditubuhkan pada tahun 2016 dan sehingga kini komited untuk mewujudkan masyarakat minda kelas pertama.

Michi Global Sdn Bhd (201901003405)

Scroll to Top